Ескалатори и травелатори

Ескалаторите и подвижните пътеки от линията FIRST са отлично решение за обществени и търговски сгради с голям човекопоток, осигуряващи плавно изкачване и слизане едновременно на голям брой лица, без да съществува ограничение за товара.

Описание

Ние предлагаме ескалатори за наклон 30 и 35° и подвижни пътеки за наклон 8 и 12°, които имат нисък разход на електроенергия. Скорост от 0.5 m/s, индикация с указателни стрелки за посоката на движение, стъпала с осветление между фугите, три подравнени стъпала на хоризонталната част в горния и долния край, контрол на товара, защита от пропадане на стъпалата, защита на веригите на стъпалата, устройство за следене на скоростта на ескалатора и ръкохватките.

Дизайн

Линията FIRST позволява многобройни възможности за персонализация на дизайна за оптимално интегриране в интериора на сградата – стъпало от алуминий или инокс, цвят на подвижния парапет по избор, стъклена или иноксова балюстрада, неограничени възможности за външна облицовка. Стандартното оборудване включва честотно управление с 4 режима на работа.

Режими

 • Първият режим на работа дава възможност съоръжението (само едното рамо) да се движи и в двете посоки, което се осъществява посредством фотоклетка, която задейства движението в посоката, от която има пътникопоток. Първият пътник, който стигне до съоръжението го задейства и то започва да се движи в неговата посока. Този вариант е подходящ за не много оживени места, където съоръженията не се използват постоянно.
 • Вторият режим на работа се програмира, така че след едно определено време, например 120s, в което никой не е използвал съоръжението то започва да се движи на бавен ход, като по този начин се спестява голямо количество електроенергия. Когато към него се приближат пътници, то веднага се връща към нормалния си – бърз работен ход.
 • Третият режим на работа е подобен на втория с тази разлика, че след като изтече програмираното време, в което не е имало пътници, които да използват съоръжението, съоръжението спира да се движи. Когато към него се приближат хора то веднага се връща към нормалния си – бърз ход на работа.
 • Четвъртият режим на работа е постоянно движение на бърз ход.
 • Ескалатори

  Модел „IZA 30”

  Модел „IZA 35”

  Травелатори

  Модел „IZA 12”

  Scroll to Top